Bleka tänderna hemma

Snus som är bättre för tänderna

Att snusa anses vara hälsosammare än att röka men många väljer ändå att hellre röka då snus kan missfärga tänderna. Det finns dock snus som inte påverkar tänderna lika mycket som andra. Den största anledningen till att tänderna missfärgas är för att den mörka och rinniga tobaken färgar av sig.

Vitt snus

Vissa typer av snus är inte lika skadliga för tänderna som andra. Snus från Helwit är ett av de bättre alternativen då det är en vit sort. Det vita snuset innehåller nikotin precis som vanligt snus men missfärgar inte tänderna lika mycket. Helwit har snus i flera olika smaker och portionspåsarna är dessutom slimmade för att synas så lite som möjligt under läppen. Om du inte var medveten om att det fanns vitt snus och du använt traditionellt tobakssnus med missfärgade tänder som följd så kan du välja att bleka dem för att de ska bli vita igen.

Andra sorters snus

Tobakssnus finns i portionspåsar och som lössnus. Det sämsta valet för tänderna är lössnus. Anledningen är att det lätt sprider sig under läppen och rinner, vilket gör att det når många tänder. Det kan dessutom ta sig in emellan tänderna lättare än portionssnus.