Bleka tänderna hemma

Så påverkar snus dina tänder

Det finns en vanlig uppfattning att vitt snus kan vara bättre för tänderna än traditionellt brunt snus. Detta beror på att vitt snus inte innehåller den mörka tobaken som ger brun snus dess färg och smak. Istället innehåller vitt snus enbart vit tobak, vilket kan minska risken för missfärgningar på tänderna.

När det gäller missfärgning av tänderna är det sant att användning av brun snus kan leda till märkbara gula fläckar på tänderna på grund av den mörka tobaken. Men även om vitt snus inte ger samma typ av fläckar som brunt snus kan ge, kan användning av vitt snus fortfarande orsaka vissa missfärgningar på tänderna på grund av nikotinet som finns i alla tobaksprodukter.

Att använda vitt snus kan vara en bra idé om du redan snusar men vill dra ner på nikotinet. Det vita snuset är mildare och kommer i flera goda och intressanta smakkombinationer.

Blek tänderna efter missfärgningar

Om du märker att du fått eller börjar få missfärgningar kan du givetvis bleka tänderna. Glöm inte heller att borsta dina tänder noga varje dag. Att bleka tänderna är en vanlig metod för att reducera missfärgningar på tänderna. Du kan även sätta på skalfasader om du skulle vilja.

Det finns olika sätt att bleka tänderna, inklusive användning av blekningsmedel eller laserbehandlingar. Det är viktigt att diskutera med en tandläkare eller annan professionell vårdgivare innan man väljer en metod för att bleka tänderna, för att säkerställa att det är en lämplig behandling för den specifika situationen.