Gå till tandläkaren

Tänderna påverkar första intrycket

När vi första gången träffar en människa kommer vi direkt skapa oss en bild av denna. Det brukar kallas för ”det första intrycket”. Det intrycket är ofta orättvist eftersom vi har väldigt lite information att gå på. Hur ser personen ut, hur för den sig och hur luktar den? Vi vet inte tillräckligt mycket om personligheten för att kunna ta med det i avvägningen. Att det är orättvist påverkar dock inte det faktum att det fungerar på det här sättet och att det kommer påverka dig i vardagen. Det gäller särskilt för personer som har många ytliga kontakter under en dag, som till exempel säljare eller receptionister.

Din tandhälsa syns

En av de saker som kommer betyda mycket för det första intryck du ger är hur dina tänder ser ut. Den som har dåliga tänder kommer också få ett sämre leende, och förmodligen ofta undvika helt att le för att inte behöva skämmas. Det gör att ett besök hos tandläkaren kan vara en investering inte bara i ditt mående, utan också i hur du uppfattas av andra. Det kan röra sig om lagningar, porslinsfasader eller något så enkelt som en tandblekning.

Tänk på att din tandhälsa också påverkar hela ditt mående. Det är bevisat att dåliga tänder kan leda till allt från högt blodtryck till hjärtproblem. Så även om utseendet är viktigt är inte yta allt. Tänder ska inte bara se bra ut. De ska må bra.

Självförtroendet påverkar första intrycket

Om du fixar ditt leende kommer du våga visa tänderna oftare och framstå som mer självsäker och trevligare. Överlag är just självförtroende en viktig sak när det kommer till att påverka det första intrycket. Har du delar som du skäms över eller inte är nöjd med kan det alltså vara väl värt att investera i att förändra det och då må bättre i dig själv. Ett exempel kan vara att besöka https://motiva.health/sv/ och skaffa bröstimplantat. Det behöver inte bara handla om att skaffa större bröst, utan https://motiva.health/sv/ kan även hjälpa dig om de till exempel tappar formen efter att du ammat länge. Hos https://motiva.health/sv/ har också många som haft bröstcancer fått hjälp med att återfå en del av sin kvinnlighet, vilket garanterat boostat deras självförtroende.

Du kan också öka ditt självförtroende utan kirurgi eller tandläkarbesök. Ibland kan något så enkelt som att köpa en uppsättning nya kläder som du känner dig snygg i räcka väldigt långt. Eller kanske en lite dyrare parfym som du kan spruta på dig när du ska träffa någon ny människa. I de fall du känner dig missnöjd med din kropp, kanske de där snygga kläderna inte sitter så bra längre, är träning eller en kontrollerad diet något som kan hjälpa dig att ta tillbaka kontrollen. I vissa fall grundar sig också dåligt självförtroende i en dålig självkänsla. Du känner dig helt enkelt mycket sämre än vad du verkligen är. I ett sådant fall rekommenderar vi att du uppsöker en psykolog för att kunna prata ut om och åtgärda dina problem.