Gå till tandläkaren

Prisvänlig tandvård

Tänderna är en viktig del av en människas uttryck. Ett leende är många gånger det första man möter när man träffar en ny människa. Samtidigt är tandvården i Sverige väldigt dyr, vilket gör det svårt för många att ha råd att gå till tandläkaren om man drabbas av någon tandskada. Därför gäller det att överväga olika tandvårdsalternativ för att kanske hitta något som är mer förmånligt för din plånbok.

Sälj guld för mer pengar i plånboken

Om man verkligen behöver besöka tandläkaren men inte har råd, kan man sälja guld man har hemma för att få tänderna fixade. Skadade tänder kan i längden leda till många följdsjukdomar och således kan det vara värt att sälja guld för att bevara tandhälsan. I tillägg har tänderna stor betydelse för ditt utseende och din självkänsla. Naturligtvis är tanken på att sälja guld för att betala tandläkarräkningen särskilt lockande, men om du har friska tänder kan du istället sälja ditt guld för att lägga pengarna på något roligare som en resa eller konsert. Att sälja guld är dessutom en väldigt enkel process hos Diamantbrev då man får pengarna på kontot inom bara 24 timmar.

Tandvård i utlandet

Det finns en möjlighet att komma undan med billigare tandvård och det är genom att besöka en tandläkare i utlandet. Naturligtvis gäller det inte alla länder, men om du väljer med omsorg kan du komma undan väldigt förmånligt. I många fall kan priserna för tandvård utomlands vara betydligt billigare och det finns till och med företag som arbetar som mellanhand mellan svenskar och utländska tandläkare.

Tandvård i Spanien

Ett land som har förhållandevis billig tandvård är Spanien. Dessutom har Spanien duktiga och välutbildade tandläkare som verkligen vet vad de gör. Det är dessutom ett trevligt land med bra klimat och fina stränder. Ett tips kan därför vara att kombinera en semester med tandläkarbesök i Spanien. Exempelvis kostar en rotfyllning ungefär halva priset jämfört med Sverige. Rent krasst skulle man kunna säga att om du kombinerar en resa till Spanien med inkluderad tandvård så får du själva resan gratis då totalpriset annars på ett ungefär skulle motsvara priset för en rotfyllning i Sverige.

Det finns även många andra länder som kan erbjuda både bra och prisvärd tandvård. Men som sagt, varför inte kombinera det med en liten semester som skapar goda minnen för framtiden. Om du väljer ett tandläkarbesök utomlands så se till att kolla upp tandläkaren ordentligt först bara.