Gå till tandläkaren

Så tar du hand om tänderna

Att köpa tandvårdsprodukter kan vara väldigt förvirrande. I ett hav av produkter och olika märken kan det vara svårt att veta vad man bör använda. Idag ser marknaden för tandvård lika galen ut som den gör för att köpa foundation. Med så många olika valmöjligheter kan det inte vara lätt att veta vad man ska välja! Skillnaden mellan foundation och tandvård är att en foundation målar över och täcker ”fel” medan tandvård är förebyggande.

Så hur gör man då för att slippa vara förvirrad och välja rätt produkter? Tyvärr kan man ju inte testa och matcha tandvårdsprodukter på samma sätt som man gör med foundation. Så hur hittar man då rätt? Till att börja med behöver man veta vilka behov man har, eftersom vi alla är uppbyggda på olika sätt och det gäller även våra tänder. Om man har svaga tänder och behöver stärka emaljen till exempel, kan det vara bra att läsa på och se över recensioner för att hitta det som många andra har sett goda resultat av. Har man däremot starka tänder redan och istället bara vill använda produkter som håller tänderna vita och fräscha, behöver man använda sig av produkter som bleker tänderna på ett snällt sätt.

Hur väljer man tandblekningsprodukter?

Idag finns det väldigt många olika metoder för att bleka tänderna hemma. Och det kan bli väldigt förvirrande när man själv ska välja produkter.

Vilken metod som passar bäst är olika för alla, allt beror egentligen på hur snabba resultat man vill ha, hur starka tänder man har och hur mycket tid man egentligen vill lägga på det. Det är väldigt viktigt att vara medveten om att tandblekning kan skada emaljen och därför bör man göra en ordentlig research för att ta reda på vilka produkter som kan vara skadliga. Har man svaga tänder kan de flesta produkter skada emaljen, vilket medför ilningar och smärtor i tänderna. För att slippa skada tänder och emalj så mycket som möjligt är det allra bästa att vända sig till experterna i branschen. Det är alltid bäst att prata med en tandläkare för kunna hitta de snällaste produkterna i marknaden, på så sätt behöver man inte oroa sig över vad man använder!