Gå till tandläkaren

Bleka tänderna med hemmakit

Många är vi som drömmer om ett vitt och bländande leende, men tyvärr är det sällan mer än bara en dröm. Den mat och dryck som vi får i oss kan snabbt sätta sina spår och göra tänderna gula och missfärgade. Dina tänders utseende påverkas även av ärftlighet. Om dina föräldrar hade missfärgade tänder är sannolikheten stor att även du kommer att få det.

Men lugn, oroa dig inte! Det finns många utomordentliga knep som du kan använda dig av för att få vita och fina tänder – även om du inte fötts med detta naturligt.

Bleka tänderna hemma

Att bleka tänderna hemma har blivit allt mer populärt och idag finns det mängder med produkter som du kan använda dig av. Det vanligaste tandbleknings-kiten för hemmabruk består av en mjuk plastskena och en gelé som ska appliceras, för att därefter fästas över tänderna. Många är oroliga för att tandblekningen ska innehålla farliga och giftiga kemikalier, men sanningen är att de är tillverkade på samma vis som produkterna hos tandläkaren.

Hur blir resultatet?

Vilket resultat du får beror på ett flertal olika faktorer:

  • Varumärke
  • Förutsättningar
  • Användning
  • Munhygien

För att få det bästa resultatet bör du satsa på ett populärt varumärke och se till att tänderna är rena och fria från tandsten innan du börjar din behandling.