Gå till tandläkaren

Estetisk tandvård

Som du säkert vet är det väldigt viktigt att ta hand om dina tänder. Om du gör det genom att borsta tänderna, använda tandtråd och regelbundet besöker tandläkare kommer du på sikt spara mycket pengar. Du kommer också minska risken för att drabbas av hjärtproblem och flera andra sjukdomar. Att sköta din tandhälsa kan alltså förlänga ditt liv.

Ett leende betyder så mycket

Utöver de rent ekonomiska och hälsomässiga fördelarna finns det också estetiska aspekter kring din tandhälsa. Ett fint leende kommer förbättra dina möjligheter att träffa en partner och få ett bra jobb. Det första intryck du gör på en människa kommer ha stor betydelse för hur denne uppfattar dig. Illa skötta tänder kan då vara ett problem i sig. Men ett förmodligen ännu större problem i sammanhanget är att den som har sneda eller missfärgade tänder gärna får ett sämre självförtroende på grund av det och kanske inte alls vågar le. Det kommer i sin tur inverka på din kroppshållning och bidra till att du ger ett osäkert intryck. Att fixa tänderna med hjälp av estetisk tandvård kan därför vara en av de bästa investeringarna du gör i ditt liv.

Vad kan jag göra med estetisk tandvård?

Om du vet med dig att du själv upplever dina tänder som fula så är estetisk tandvård något som vi kan rekommendera att du överväger. Se till att välja en pålitlig partner som du känner att du kan lita på. En sådan är ak.se där du hittar de flesta typer av behandlingar.

Tandreglering

En vanlig typ av estetisk tandvård som många direkt tänker på är tandreglering. Förr i tiden var det här en betydligt jobbigare process än vad det är idag. Då sattes skenor fast på tänderna, den klassiska ”rälsen”, och fick sitta där i flera år. Det var i sig inte särskilt estetiskt, och också väldigt besvärligt. Idag finns betydligt bättre metoder där en är Invisalign som du kan hitta hos ak.se. När du använder den tekniken jämnas dina tänder ut gradvis med hjälp av nästan osynliga bettskenor.

Få vitare tänder

Att ha fläckar eller missfärgningar på tänderna är väldigt vanligt. De kan uppkomma av många olika anledningar: tänderna kan ha fått stötar eller så har långvarigt bruk av kaffe eller nikotin satt sina spår. Det här kan lösas på ett eller två sätt. Antingen kan du bleka tänderna eller så kan du sätta på skalfasader. Bägge metoderna erbjuds hos ak.se och vilken du ska välja beror bland annat på hur dina tänder ser ut just nu och vilket mål du har.

En tandblekning är en enklare och billigare process som passar dig som har små missfärgningar och bara vill ha lite snyggare tänder. Du kan göra en tandblekning antingen hos tandläkaren eller med ett hemmakit. Om du väljer det senare är det dock viktigt att du inte köper första bästa utan vänder dig till en seriös leverantör. Ett billigt hemmablekningskit kan istället för att förbättra ditt leende skada dina tänder.

En skalfasad är ett större ingrepp där dina tänder slipas ner och sedan fästs specialtillverkade porslinsfasader ovanpå dem. Det här kommer ge dig det där perfekta Hollywoodleendet men också kräva mer arbete och kosta en större slant.