Gå till tandläkaren

Så borstar du dina tänder rätt

Det rekommenderas att du borstar dina tänder både morgon och kväll. Helst ska du borsta dina tänder efter att du har ätit eller druckit något, för att förhindra att matbitar fastnar mellan tänderna.

När det handlar om tandborstning är det också viktigt att borsta rätt. Vill du borsta tänderna rätt är det bra att först tänka på hur du håller i tandborsten. Det är även viktigt att tänka på att inte lägga ett för stort tryck på tänderna.

Risker med att borsta för hårt

Skulle du till exempel borsta dina tänder för hårt kan tandköttet börja dra sig tillbaka. Detta kan i sin tur leda till att det bildas fickor där matrester och smuts samlas. Skulle det fortsätta kan tanden tillslut lossna. Sköter du inte om din munhygien kan detta hända oavsett vilken ålder du är i.

Munhälsan är viktig

Genom korrekt tandborstning kan du undvika stora tandläkarkostnader och du får även bättre munhygien vilket även påverkar din övriga hälsa. En del hälsoproblem startar med dålig munhälsa. Det är därför viktigt att se till att borsta två gånger om dagen och även gå regelbundet till tandläkaren för borttagning av plack och kontroll av munnen.

Gå till tandläkaren